Jubel! Sondre Svalestad Hovland var ein glad mann etter sigeren. Foto: Gunnar U. Stangeland

Tidleg baklengsmål stoppa ikkje Rosseland-toget.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2023 kl 23:46

I fjor gjekk Rosseland til pause med 6-1-leiing etter ein forrykande førsteomgang på Lassa. Nesten alt gjekk i mål før pause i kampen som til slutt enda 3-6.
Dette året var ikkje dei oransje like effektive. Sjølv om laget skapte minst seks kvalifiserte målsjansar, stod det noko ufortjent 1-0 til heimelaget ved sidebyttet. Vidar-keeper Lars Sveingard var ein levande vegg og plasserte seg godt. Sondre Hovland, Kristen Reime, og ikkje minst ein svært god Vetle Apneseth, testa keeperen gong på gong utan å få uttelling.

Startelleveren mot Vidar II. Andreas Time, Svein Arne Monsen og Øyvind Braaten kom inn mot slutten av andre omgang for Truls Vagle, Kristen Reime og Sondre Hovland.

Stemninga var ikkje på topp i pausen etter sjansebonanzaen.

Stemninga var ikkje på topp i pausen etter sjansebonanzaen. Foto: Gunnar U. Stangeland

Kaptein-scoring

Gjestene fortsette å mala på i andre omgang. Kampen hadde høgt tempo og to gode ballsikre lag spelte god fotball. Sjansane stod stort sett Rosseland for, men det måtte ein dødball til før Vidar-ballongen sprakk. Kaptein Peter Aarrestad Time tok som ofte før ansvar og skalla inn 1-1 frå kort hald.
Dei oransje pressa på for leiermålet og banens beste, Einar Tunheim Lye, trudde han hadde gitt laget leiinga. Men då vegg-Sveingard måtte gje tapt stod jammen ein Vidar-forsvarar på streken og redda heimelaget.

Paul Ove Laland, Kai Ove Stokkeland og kaptein Peter Aarrestad Time kan gni seg i hendende etter å ha fått ein draumestart på sesongen. Foto: Gunnar U. Stangeland

Revansj

Lye skulle få sin revansj. Ti minutt før slutt gjekk endeleg ballen i mål, for tredje kamp på rad kunne midtbaneeleganten feira med fornøgde lagkameratar.
Vidar hadde to sjanser i andre omgang, men det ville vore litt av eit ran om dei hadde fått med seg poeng frå denne kampen.