Jarle Madland var tilbake i midtforsvaret i kaptein Peter Aarrestad Times skadefravær. Madland var høyt og lavt ved siden av Svein Arne Monsen på stopperplass og var fornøyd etter en ny trepoenger. Foto: Gunnar U. Stangeland

Rosseland var ikke på topp, men vant fortjent mot Vard-reservene.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2022 kl 12:45

Rosseland er ubeseiret etter fire kamper. Mandag var laget tidvis upresise på eget kunstgress i vårsola, men gjorde nok til å ekspedere et ungt Vard-lag. Laget skapte to-tre store sjanser i starten, etter ti minutter ble det uttelling.

Apneseth åpnet kontoen

Vetle Apneseth fikk sin første scoring for hjemmelaget. 18-åringen gjorde det meste selv og fikk det til å se lett ut da han løftet inn 1-0 fra 10-12 meter.
Gjestene var ikke ufarlige og tok over initiativet fra midtveis i omgangen. Det var ikke helt ufortjent med utligning 12 minutter før pause.

Hovland-spark

Som ofte før svarte Rosseland og Sondre Hovland på scoringen til motstanderen direkte. Geir Dahle Høyland slo et nydelig innlegg fra venstre, Hovland karatesparket ballen rett på keeper, men satte rolig inn returen i tomt bur.

Snytt for straffe

Etter pause var Rosseland stort sett det førende laget. Vetle Apneseth ble nok snytt for et straffespark, men Lucian Popa fant det ikke for godt å blåse.

Vetle Apneseth scoret sitt første for Rosseland da han satte inn 1-0 på nydelig vis før pause. I andre omgang skulle han hatt straffe da han ble felt i straffefeltet. Foto: Gunnar U. Stangeland

Det gikk imidlertid ikke mange minuttene før 3-1 var i boks. Leander Egeland kom inn fra benken og bidro med fart og gode bakromsløp. Etter å ha misset på det første forsøket, var han på rett plass til rett tid i angrepet etter og satte inn 3-1. Game-set-match.

Innbytter Leander Seland Eleland punkterer kampen etter kun få minutter på banen. 3-1! Foto: Gunnar U. Stangeland

Russen holdt koken

Det ble litt småampert på slutten, men godt hjulpet av stadig økende heiarop fra nabolagsruss holdt de oransje Vard på avstand.

Geir Dahle Høyland holder på ballen med to mann i ryggen i sluttminuttene. Kenneth Monsen og Kjell Ove Taksdal følger spent med. Foto: Gunnar U. Stangeland

Hjemmelaget fikk brukt hele troppen og bør være bruktbart klare når serieleder i eliteserien, Viking, kommer på besøk torsdag.
Etter cupfesten mot Viking venter Kopervik borte Kristi himmelfartsdag.

Svein Arne Monsen var kaptein i sin 351. kamp for de oransje. Senere i uka venter ny cupkamp for veteranen som spilte første runde mot Bryne i 2012. Foto: Gunnar U. Stangeland

Ola Selliken ble kåret til banens beste etter en fin kamp på midtbanen. I bakgrunnen gir Helge Hovland klar beskjed om hva han synes om Sondre Hovlands gule kort på overtid. Foto: Gunnar U. Stangeland

Rosseland stilte med disse elleve fra start mot Vard Haugesund 2.